miércoles, 26 de enero de 2011

Fred, pluja... neu?

Després de forces dies amb temperatures mínimes gèlides, Demà ens arribarà un front associat a un centre de baixes pressions que es troba en aquests moments al sud de la Península Ibérica i que ha de desplaçar-se cap al nord afectant-nos els próxims dies. 


Aquesta nit, les temperatures encara seran molt baixes, entre -4ºC y -6ºC. Però cap al final de la matinada ja començará a ennuvolar-se per el sud y hanirá a més al llarg de tot el matí. 

Les precipitación entraran a partir del migdia pel sud y guanyaran terreny de sud a nord a partir d'aleshores. Peró... on se situarà la cota de neu? La veritat es que es una situació complicada y no sé de quina manera pot influir l'ambient tant fred que hi ha de tots aquests dies enrere. Pero de moment, tot sembla indicar que demà al matí estarà situada al voltant dels 400 m. Puntualment per sota al nord de la Catalunya central y al pre-Pririneu. Però al migdia haurà pujat ràpidament fins als 800-1000 m. Es a dir, que almenys aquí, a Vilanova del Camí, no crec que haguem de patir per la neu.   

 

No hay comentarios: