miércoles, 16 de marzo de 2011

Balanç temporal de Llevant de dissabte i dimarts

El temporal de llevant que vam tenir dissabte i que hem tingut avui, han deixat com a resultat un mes de març que segurament serà excepcionalment plujós en molts punts de Catalunya. 

Les quantitats acumulades parlen per si mateixes, ja que han estat molt destacables:

Click per fer més gran

Això només n'es un petit exemple. Viladrau és on més ha plogut tots aquest dies. D'altra banda, a Barcelona, cal destacar que els 91,7 mm de dissabte van caure durant 24 hores. Pero els 90,3 mm de dimarts, es van recollir en tant sols una hora. Va ser un xàfec molt intens acompanyat fins i tot de calamarsa i amb tempesta. Va donar forces problemes a la capital havent-se de tallar la Ronda Litoral, algunes línies ferroviàries van funcionar malament i molt accessos a diferents estacions del metro també es van haver de tallar per inundació.

  mapa de llams del dimarts

Amb aquestes quantitats de precipitació, les crescudes als rius i rieres de Catalunya també ha estat evident. I el que es més important s'ha notat molt en els embassaments. En alguns s'han agut d'obrir comportes perque han arribat al màxim de la seva capacitat, cosa que amb els de la província de Girona, no passava des de feia cinc anys! 

Aquest és l'estat dels embassaments avui, i en comparació amb ara fa un any:

Click per fer més gran
Dades de l'ACA

Com deia, els pantans del quadrant nord-est de Catalunya (Boadella, Sau, Susqueda) son els que n'han sortit més beneficiats.

No hay comentarios: