martes, 8 de marzo de 2011

Tal dia com avui... La nevada del 8 de març de 2010

Avui fa un any, que molts de nosaltres ens despertàvem al matí, per començar de nou nostra rutina diària. Però en aixecar les persianes, descobriem que tot el paisatge que teníem davant estava ben enfarinat i continuava nevant i amb forces ganes. 
 
Vilanova del Cami
 
Més de 215.000 alumnes es van quedar sense clases, 149 trams de carretera es van haver de tallar y 450.000 usuaris es van quedar sense llum a Catalunya. Amb aquest panorama, molts de nosaltres vam optar, o bé perque no hi havia cap altre remei, o bé per no assumir riscos innecessaris, per quedarnos a casa, y disfrutar de la neu, que una nevada com aquesta no es produeix pas cada any.
Vilanova del Cami
 
L'endemà, les 3/4 parts de Catalunya estàven nevades. Regalant-nos així una imatge tant espectácular com poc habitual com aquesta:

 
Aquí a la Comarca de l’Anoia, van caure entre 15 i 30 centímetres. A Vilanova concretament varen ser 15 cm. Pero en molts punts de la Catalunya Central, van arribar i fins i tot superar el mig metre! I a Barcelona ciutat, entre 3 i 10 cm de neu. Una imatge que  serà difícil que es repeteixi pero ens quedarà grabada a la memòria, així com aquell dilluns, el de la gran nevada del 8 de març de 2010. 

La Diagonal, Barcelona

Y vosaltres, com la vau viure?

No hay comentarios: