sábado, 17 de septiembre de 2011

Pluges i baixada de temperatures

Després de molts dies d'estabilitat, calor, i poca pluja (només alguns xàfecs i algunes tempestes al Pirineu), demà se'ns presenta un canvi de temps ben clar. 

Un front fred ens creuarà aquesta nit i matinada que ens deixarà ruixats a bona part del territori, però les tempestes més fortes es produiran al litoral nord i central. 

Amb el pas del front, el vent, girarà i començarà a bufar de component nord-oest,i això farà que les temperatures descendeixin notablement

A continuació, us deixo la comparativa de dos mapes de vent i temperatura on es veu clarament el descens de la temperatura. El primer, es a les 00h d'aquesta próxima matinada, i el segon es també a les 00h pero de la matinada de diumenge a dilluns. La diferència de temperatura en només 24 hores pot ser de fins a 10ºC!

model meteorològic     model meteorològic










A més, al llarg de demà diumenge, la cota de neu al vessant nord del Pirineu baixarà fins als 2000 metres, a partir d'on es podría veure alguna nevadeta anecdòtica. 

Dilluns encara baixarà una miqueta més la temperatura pero a partir de dimarts es recuperarà una mica, això si, sense arribar a fer tanta calor com aquests últims dies. 

No hay comentarios: