miércoles, 21 de septiembre de 2011

Tifó ROKE a punt d'arribar al Japó i més d'1 milió de persones evacuades

Un tifó que ahores d'ara arriba ja a la categoría 4 (el màxim es 5), està a punt de tocar costes japoneses i per la seva trajectòria prevista sembla que passarà per sobre de bona part del país. 

Trajectòria de ROKE

El tifó porta vents associats de fins a 213 km/h.I plujes torrencials que podrán provocar inundacions importants. De fet, es preveu que en una de les zones que va ser més castigada per el tsunami de principis d'aquest any com es Fukushima, hi cauràn entre 150 i 250 mm provocant segurament inundacions.

Ja s'han evacuat casi 1,2 milions de persones al centre i oest de Japó. Sobretot a la ciutat de Nagoya, situada al centre de la costa oest de l'illa de Honshu, que es preveu que pot ser una de les més afectades. De fet, pluges d'abans d'arribar el tifó, ja han provocat problemes d'inundacions a la provincia de Miyazaki amb més de 400 mm de pluja. 


Veurem que passa avui i demà, però sembla que el Japó es prepara per rebre un altre cop fort en forma de fenòmen natural aquest any. Esperem que la cosa no acabi amb més que unes cuantes inundacions i que en el moment que toqui terra es debiliti una mica.

Us deixo un enllaç al radar japonès on es veu la increíble quantitat de precipitació que està caient amb l'arribada de ROKE: Radar per seguir el tifó


No hay comentarios: