sábado, 22 de octubre de 2011

Ara si, tindrem ambient tardorenc amb l'arribada de pluges

Per fi, la retirada de l'anticicló ens permetrà que aquest cap de setmana ens afecti un centre de baixes pressions amb una sèrie de fronts associats. Això es traduïrà en un augment considerable de la inestabilitat i pluges que seràn força generalitzades.


Demà dissabte, ja començarem el dia amb núvols abundants, tot i que encara hi haurà forces clarianes. La novolositat, serà més compacta a mesura que avanci el dia i sobretot al sud i a la franja litoral. A la tarda podría caure algún ruixat a l'extrem sud i al litoral central. Les temperatures es mantindran sense gaires canvis tret d'allà on els núvols no deixin veure el sol en cap moment del dia i per tant, la temperatura no s'enfilarà tant.


Diumenge però es quan arribarà veritablement el canvi de temps. A més de la depressió que ens arribarà per l'oest, se'n formarà una de petita a la costa catalana (tal i com es veu en el mapa de pressions en superficie del principi), que ens aportarà vents de SE, carregats d'humitat i que descarregara en forma de pluja a la façana litoral. 

Serà a la tarda de diumenge quan començarà a ploure per les comarques de sud i també al litoral central i a la costa Brava. A mesura que avancin les hores, s'haniràn extenent també cap a l'interior on podríen arribar ja durant la nit i matinada de diumenge a dilluns. Temperatures sense canvis.


Dilluns encara es mantindrà l'ambient inestable i plujós però segurament s'obrin algunes clarianes per ponent, i les precipitacions s'acabin concentrant a les comarques gironines. 

Espero que plogui força, que bona falta en fa. Si mes no, almenys sembla que ens quedarà "la porta oberta" a més fronts i més centres de baixa pressió, doncs sembla que dimecres o dijous vinent podríem tornar a tenir canvis cap a una inestabilitat del temps. Així que ara si que podrem dir: benvinguda tardor!

No hay comentarios: