domingo, 18 de marzo de 2012

Previsió per la setmana: Per fi tenim moviment a l'atmosfera!

Els dies de domini anticilònic sembla que arriben a la fi. Aquesta mateixa setmana en que s'acaba un dels hiverns més secs que hem tingut en anys, comença la primavera amb un moviment que trenca amb la monotonía de les últimes setmanes. 

Ja se sap però, que a la primavera tant bon punt fa sol al matí, com en poca estona es pot ennuvolar tot i caure un xàfec a la tarda. I a tocar com estem d'aquesta estació, la propera setmana es presenta de la mateixa manera: inestable, amb pluges, pero no pas una d'aquelles situacions de pluges generals. Per aquest motiu es fa una mica difícil de pronosticar o sigui que anem per dies a veure que ens espera: 

-DILLUNS-

Al matí encara estará poc ennuvolat fins al migdia, quan començará a tapar-se al Pirineu i els núvols anirán guanyant terreny de NW a SE. Independentment també creixerán núvolades a les comarques interiors. Les precipitacions estarán presents a la cara nord del Pirineu des del matí, amb una cota de neu que podría baixar fins als 800 m. A la tarda apareixeràn ruixats a punts de l'interior del quadrant nord-est i cap al vespre també en algún punt del litoral central i sud. Temperatures clarament més baixes.   


-DIMARTS-


Les plujes es centraràn a les comarques tarragonines sobretot al matí. A la resta de Catalunya, les clarianes faràn més acte de presència amb cels poc ennuvolats, però a la tarda i més de cara al vespre es tornarà a tapar pel nord i els núvols guanyaràn terreny cap al sud i d'est a oest. Les temperatures seràn semblants. 

-DIMECRES- I -DIJOUS

Encara que d'aquí a dimecres encara poden produïr-se canvis, sembla que tindrem una situació de llevant, que ens aportaría una massa d'aire ben humida i que donaría les precipitacions una mica més generoses. Però no de la mateixa manera a tot arreu, ja que al nord-est rebràn menys precipitació. Les temperatures seràn una mica més baixes.

-CAP DE SETMANA- 
Tornaràn a recuperar-se les temperatures i tornarem a tenir un bon domini del sol.

No hay comentarios: