jueves, 8 de marzo de 2012

Sequera + Forts vents = 4 incendis al Pirineu

Tenint en compte que fa 114 dies que no tenim una situació de pluges generals i quantioses a Catalunya, que per tant, tampoc hi ha gaire neu al Pirineu, més les baixes humitats els forts vents que afecten aquests dies el Pirineu, el Cap de Creus i les Terres de l'Ebre, i que estem en un dels hiverns més secs en molts anys, el risc d'incendi era força elevat. I avui s'han declarat quatre incendis al Pirineu.

Imatge que han penjat al facebook de Meteocat.

El més important, el del Baix Pallars, ha afectat ja unes 400 Ha, i no s'espera que es pugui controlar fins demà al matí, quan comenci a afluixar el vent.
L'incendi que s'ha produït al Coll de Nargó, ha cremat unes 65 Ha, pero a les 18h de la tarda ja es trobava en fase de control.
A Valls de Valira també un altre incendi a afectat unes 250 Ha i s'ha hagut de desallotjar la població de Calbinyà.
I l'últim incendi que s'ha declarat, ha estat al Pont de Suert, on la superfície afectada arriba ja a les 80 Ha. 

Ràtxes de vent d'avui que dificulten les taxes d'extinció:

Salòria 123,84 km/h
Coll de Nargó 118 km/h
El Pont de Suert 75,6 km/h
La Seu d'Urgell 66,24 km/h

Espero que la primavera, que ja li queda poc a arribar, sigui molt plujosa, perqué necessitem l'aigua per "regar" els nostres boscos i perque aquest estiu no sigui pitjor. 


I a part de tot això, just avui fa dos anys la situació a Catalunya era ben diferent doncs les 3/4 parts de Catalunya estaven cobertes d'un bon tou de neu!

No hay comentarios: