jueves, 26 de enero de 2012

Canvi de temps: algunes pluges i fred

Després d'algunes setmanes amb temps totalment anticiclònic: dies radiants, sense núvols, boira, temperatures suaus, agradables... sembla que per fi, l'anticicló es retira i deixa la porta oberta al pas de fronts: inestabilitat, augment de la nuvolositat, fred...

Una mostra de les temperatures suaus que hem tingut en els darrers dies, el trobem en el següent mapa confeccionat per el Servei Meteorològic de Catalunya del 23 de gener:  


La temperatura aquest dia va fregar els 20ºC en punts de la costa i es va quedar entre 15ºC i 18ºC al Litoral i Prelitoral. Gairebé diria que un ambient força primaveral. 

Demà divendres, un front ens passarà deixant en principi cels tapats arreu. Pluges? On segur que ploura serà a les comarques del sud des de primera hora del matí. A mesura que avancin les hores, s'extendran també cap a les terres de Ponent i podría caure alguna gotellada a la Catalunya Central. A més, les nevades al Pirineu (sobretot Pirineu occidental), seràn febles però poden anar caient al llarg de tot el dia. A veure si hi ha sort i canvia el paisatge pirinenc que no sembla pas que estiguem a l'hivern amb aquestes imatges:

La Vall d'Aran (26-gener-2012)

De cara al cap de setmana i principis de la setmana vinent, sembla que no acabarà de fer net ja que tindrem una lleugera situació de vents de llevant que ens aportaran humitat i amb la inestabilitat que tindrem podríen anar caient ruixats dispersos. 

La temperatura anirà baixant dia rere dia, i seràn moderadament més baixes. Vaja, que si dies enrere, per aquí a la zona d'Igualada arribàvem bé als 15ºC, en els pròxims dies dificilment superarem els 8ºC, 9ºC o com a molt 10ºC. 



Y si plou, i baixa la temperatura, com quedarà la cota de neu? Doncs estarà al voltant dels 1200 metres, tret del Pirineu on a la tarda pot arribar a baixar fins als 800m o 400 m puntualment a la Vall d'Aran.

Sembla doncs que per fi, l'hivern es podria decidir a treure el nas. Així que abrigueu-vos i que tingueu un bon cap de setmana!

No hay comentarios: