domingo, 29 de enero de 2012

Nevades al Pirineu

L'onada de fred que ens afecta aquests dies a Catalunya, ha portat un descens marcat de la temperatura que segur que tots haureu notat, i també algunes, esperades ja, nevades al Pirineu. S'han produit sobretot al vessant nord, pero han deixat quantitats prou destacables com les següents:


La cota de neu ha arribat a baixar fins als 200 m. Per exemple a l'Alt Empordà s'han vist caure alguns flocs de neu fins a la cota de 100 m. Però aquestes han estat nevades anecdòtiques. 

En l'última entrada us deixava alguna imatge de de la "poca" neu que hi havia al Pirineu, des de les càmeres de tv3. Doncs avui us poso, la imatge de l'altre dia i la que hi havia avui. Aixó ja té més ambient d'hivern no?




De cara als próxims dies, el fred continuarà sent el protagonista, amb temperatures de rigorós hivern. Farà sol, tot i que a la segona meitat de la setmana podrem tenir un augment de la nuvolositat a causa del pas d'un petit front, però que nomès deixarà precipitacions al Pirineu i algunes zones del nord est, amb una cota de neu al voltant dels 800 m i puntualment per sota. 

P.D.: Ara toca ja estar pendents del próxim cap de setmana, que podríem tornar a tenir una irrupció d'aire molt fred que ens podria donar força enrenou. Pero falten molts dies, només podem fer que seguir l'evolució dels models de previsió.

No hay comentarios: